عقاب

یکی از بزرگ‌ترین و نیرومندترین پرندگان جهان است. عقابها منظری مغرور و ترسناک و قدرت شکارگری بسیار دارند. برخی از عقابها حین پرواز شکار خود را صید می‌کنند. عقاب طلائی را گاه سلطان پرندگان گفته‌اند. عقابها سخت از خطر، مخصوصاً انسان گریزان هستند وبندرت به آدمی حمله می‌کنند. عقاب توانائی بلند کردن یک آدم کوچک اندام را دارد.

عقاب

عقاب معمولاً از ۷۶ تا ۸۹ سانتی متر از نوک منقار تا انتهای دم طول، و از ۳ تا ۶ کیلوگرم جرم و بال‌هایش حدود دو متر بلندی دارد.

سر عقاب بزرگ و پوشیده از پر است. چشمانی درشت دارد که هریک از آن‌ها در یک طرف سرش قرار دارد. از قدرت بینائی فراوان بهره‌مند می‌باشد. عقاب‌ها می‌توانند از فراز آسمانها شکار خود را ببینند واز نقاط بلند همچون صاعقه بر سر شکار نگون بخت فرود آیند. منقار نیرومند وتندی دارند. منقار عقاب طلائی به پنج سانتی متر می‌رسد. برخی از عقابها منقاری بزرگ‌تر دارند.

رنگ و بال و طول و شکل عقابها از منطقه تا منطقهٔ دیگر اختلاف دارد به طوری‌که در عقابهای آسیائی و اوروپائی وآمریکائی تفاوت آن نمایان است. عقابها پاهایی نیرومند و به رنگ زرد و روشن دارند. عقابها برای درهم شکستن شکار خود از منقار و چنگال پاهای خود استفاده می‌کنند. پاهای عقاب طلائی پوشیده از پر (ریش) است، اما قسمت پائین پاها بدون پر می‌باشد.

محل زندگی

عقابها در علفزار و جنگل‌های زمین‌های پست و بر فراز کوه‌های بلند و ناهموار و در نقاط دوردست و تقریباً دست نخورده توسط انسان زندگی می‌کنند.

با پرها و بالهای بلند، عقاب می‌تواند به آسانی پرواز وشکار خود را از زمین بلند کند. عقاب گاه، با بالهای خود به شکار ضربه می‌زند. اما نمی‌تواند با بال‌هایش بجنگد. عقاب هنگام جنگ از منقار و پاهای نیرومند خود استفاده می‌کند، بیشتر عقابها قهوه‌ای رنگ و یا سیاه رنگ هستند. جوجه عقابها تا سن بلوغ خود که چهار سال طول می کشد پر و بال کامل ندارند.

سّن عقاب

عقابها معمولاً از ۲۵ تا ۳۵ سال تقریباً عمر می‌کنند، البته گاه تا ۴۵ سال و حتی بیشتر هم عمر کرده‌اند. قلمرو عقاب از پنجاه تا ۱۷۰ کیلومتر مربع پیش بینی کرده‌اند. آشیانه عقاب‌ها بیشتر بر فراز بلندی‌ها، بالای درختان بلند و شکاف صخره‌ها و کوه‌های مرتفع و پرتگاه‌ها می‌باشد.

نماد عقاب در ملل مختلف

روی کت نیروهای نظامی آلبانی یک عقاب سیاه دو سر وجود دارد.

بر روی لباس نظامی نیروهای ارمنستان یک عقاب و شیر طلایی وجود دارد.

روی لباس نظامی نیروهای اتریش یک عقاب سیاه وجود دارد.

روی کت نیروهای نظامی مصر یک عقاب طلایی که به سمت چ‍پ نگاه می‌کند وجود دارد

همچنین روی لباس فرم نظامی بسیاری از کشورها از جمله مکزیک,اردن,عراق,اندونزی,نیجریه,نیروی هوایی پاکستان,فیلیپین,پاناما ,روسیه,رومانی,صربستان,سوریه نیز عقاب وجود دارد.

عقاب دوسر نماد امپراتوری بیزانس بود.

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در یکشنبه پانزدهم مرداد 1391 و ساعت 12:45 بعد از ظهر |

1. عقاب تاجدار آفریقایی (African Crowned Eagle)


این پرنده که در جنگل های بارانی و استوایی آفریقا یافت میشود، 90 سانتیمتر قد و 2 متر طول بال دارد. این عقاب ها که به شکار کردن طعمه هایی با وزن سنگین تر از 35 کیلوگرم معروف هستند به اسم «پلنگ آسمان» شهرت یافته اند. بهترین سلاح این نابودگران بزرگ، پنجه های فوق العاده قدرتمند آنهاست که به راحتی استخوان های میمون را که غذای مطلوبی برای آنها به شمار میرود خرد میکند و حتی گاهی دست میمون ها را ازجا میکند ! حتی بزرگترین و خطرناکترین میمون آفریقا که «ماندریل» نام دارد نیز ازحمله این عقاب های قدرتمند در امان نیستند و هر از گاهی طعمه ی آنان میشوند.

از دیگر طعمه های مورد علاقه ی عقاب های تاجدار میتوان به هیراکس ها (hyraxes)(حیوان بزرگ از خانواده جوندگان و شبیه خوکچه) و همینطور پرندگان بومی گینه و آگوانتیبوس ها (agwantibos) و حتی آنتیلوپ ها اشاره کرد. در دوران ماقبل تاریخ،عقاب های تاجدار به میمون غول پیکر (australopithecine ancestors) نیز حمله میکردند و اثرات چنگال آنان بر روی فسیلهای بدن این جانوران یافت شده است.

حتی هم اکنون نیز این عقاب ها به انسان های ریزجثه به چشم طعمه نگاه میکنند.در کشور زامبیا بارها اجساد کودکان را از آشیانه این پرنده خارج کرده اند. حتی اخیرایکی از عقاب های تاجدار به پسری 7 ساله در یک مدرسه حمله کرد و آسیب جدی به سر و سینه پسر وارد کرد و سرانجام پس از اینکه تلاش هیچ یک از اطرافیان نتوانست عقاب مذکور رافراری دهد در نهایت با شلیک یک گلوله به وسیله مدیر مدرسه عقاب از پا در آمد. تحقیقات اخیر نشان داده است که خصلت دفاع از آشیانه در عقاب های تاجدار، باعث میشود که در هنگام حمله انسان یا جانداری دیگر، به شدت بر میزان تهاجم این پرنده افزوده شود.

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در یکشنبه بیست و هشتم اسفند 1390 و ساعت 12:32 بعد از ظهر |
.عقاب دریایی استلر (Steller’s Sea Eagle)


این گونه به عنوان بزرگترین گونه از خویشاوندان عقاب های طاس آمریکایی شناخته میشود که در روسیه و ژاپن زندگی میکند. تغذیه این پرنده غالبا از ماهیان استاما گاهی به قوها و مرغ های ماهی خوار نیز حمله میکند (که هرکدام از آنها طعمه های خطرناکی به شمار میروند!) و حتی بسته به موقعیت به فک های جوان نیز حمله ور میشود.همچنین این پرنده تا حدی لاشه خوار است و میتواند با خوردن گوشت حیوانات مرده هم شکم خود را سیر کند. خوشبختانه این عقاب هرگز به انسان به چشم طعمه نگاه نمیکند.

عقاب های استلر در واقع سنگین ترین عقاب های جهان هستند زیرا 9 کیلوگرم وزن دارد و پهنای بال های آنها به 2.5 متر میرسد. این عقاب ها همچنین دارای بزرگترین و قویترین منقار در میان عقاب ها هستند. متاسفانه بعضی افراد از خصوصیت مردارخواری این پرنده سو استفاده کرده و با مسموم کردن این حیوان باعث کاهش جمعیت این پرنده ی زیبا شده اند و همین باعث شده که نام این عقاب در فهرست حیوانات در معرض انقراض قرارگیرد.

 

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در دوشنبه پانزدهم اسفند 1390 و ساعت 12:37 بعد از ظهر |


Powered By
BLOGFA.COM