X
تبلیغات
دوستاران شکار و طبیعت

خرس گریزلی

خرس های قهوه ای و گریزلی در اصل از دو گونه ی متفاوت اما امروزه هر دو به عنوان ( ursus arctos ) طبقه بندی می شوند. آنها از زیر گونه هایی مجزا هستند و به نحوی که خرس قهوه ای به آن دسته از خرس ها اطلاق می شوند که در مناطق ساحلی زندگی می کنند اما خرس گریزلی اغلب در جزیره دیده می شود .
خرس های کدیاک از زیر گونه هایی هستند که در جزیره کدیاک و در منطقه حفاظت شده یافت می شوند و از نظر ژنتیکی و فیزیکی تفاوت هایی بسیار جزیی بین آنها و خرس های قهوه ای دیده می شود .

بعد از آب تنیپس از یک آب تنی دلچسب ، خرس قهوه ای از آب بیرون می آید و خودش را به شدن تکان می دهد . این حیوان در طول خواب زمستانی بیش از 30 درصد چربی بدنش را از دست می دهد . اما به سرعت و طی تابستان و پاییز و پیش از آنکه دوباره در اواخر پاییز در ماه نوامبر به لانه اش برود آن را جبران می کند . در این هنگام معمولا وزن یک خرس بالغ بین 190 تا 420 کیلوگرم است ، اما گاهی وزن یک خرس بزرگ به 650 کیلوگرم نیز می رسد و طول بدنش هنگامی که بر روی پاهای عقبش می ایستد به 7/2 متر می رسد .
خرس های ماده معمولا نصف یا سه چهارم خرس های نر هستند .
وقتی آب تنی تمام شد خرس سر پشمالویش را از آب بیرون می آورد و لحظه ای استراحت می کند . اما مراقب باشید ، اجازه ندهید که چهره دوست داشتنی او شما را بفریبد ، خرس ها می توانند با سرعتی بیش از 50 کیلومتر در ساعت در مسیری کوتاه بدوند و در صورت لزوم برای محافظت از بچه هایشان یا غذایی که ذخیره کرده اند ، به شما حمله کنند . غذای ذخیره شده خرس می تواند لاشه ی حیوانی باشد که در جایی دفن شده است .

خواب زمستانی
خرس های قهوه ای پس از شکار کافی ماهی آزاد ، بر روی چمن گرم و در زیر نور آفتاب به استراحت می پردازند . در زمستان زمانی که هوا سرد و بی رحم است و غذا کمیاب ، خرس ها مکان دنجی پیدا می کنند و به خواب زمستانی می روند .
طی این مدت دما و سوخت و ساز بدنشان تا حد زیادی کاهش می یابد و آنها دیگر به غذا ، آب یا دفع مواد زاید نیازی ندارند . طول خواب زمستانی با توجه به شدت سرمای زمستانی بین 5 تا 7 ماه متغیر است . خرس های حامله زودتر وارد لانه شده و معمولا آخرین نفری هم هستند که به همراه توله هایشان آنجا را ترک می کنند . در حالی است که تعدادی از خرس های نر تمام زمستان را در مناطق گرم تر به فعالیت ادامه دهند .
آلسکا سرزمین بیش از 98 درصد خرس های قهوه ای در ایالات متحده است . این حیوان می تواند عمری بیش از 30 سال داشته باشد . هر چند که بیشترشان کمتر از 20 سال عمر می کنند .
خرس ها از شنوایی و بینایی خوبی برخوردار هستند و به خاطر حس بویایی قوی خود شهرت دارند .
+ نوشته شده توسط Bablee swagger در پنجشنبه یکم فروردین 1392 و ساعت 10:46 بعد از ظهر |

تنها نمونه سياه گوش موجود در اسارت به عنوان گونه ای کمياب و در خطر انقراض و بدون هر گونه آمار و شناسنامه علمی معتبر در ايران و تنها نمونه در دسترس و مناسب مطالعه، به مثابه گنجينه يا ذخيره ژنتيکی باارزش، در شرايطی غير استاندارد در بوستان ملی پرديسان تهران رها شده و مورد بيمهری مسئولان و کارشناسان حيات وحش قرار گرفته است؛ و در صورتی که بيتوجهی به حفظ و مطالعه اين گونه ادامه يابد، آينده ای نامعلوم و در پی آن نابودی در انتظار اين گونه خواهد بود . سياه گوش يا «لينکس» - با نام علمي « Eurasian lynx » - از راسته گوشتخواران و در زمره 4 گربه سان کوچک ايراني است و دست و پايي بلند و دمي بسيار کوتاه با توک پهن و سياه رنگ و دسته ای مو به طول 4 سانتيمتر روي گوشها دارد که به سبب داشتن جثه اي بزرگ و خالهاي روي بدنش معمولا با پلنگ اشتباه گرفته می شود . غذای مورد علاقه آن معمولا بچه هاي گراز، شوکا، مرال، پستانداران کوچک، است. اين گونه به صورت انفرادی زندگی مي کند؛ و به سبب روزگرد بودن، بر خلاف ديگر گربه سانان شبگرد، بيشتر در معرض تهديد و خطر قرار دارد. پراکندگی آن در ايران در مناطقي از آذربايجان شرقی و غربي شروع می شود و تا نواحی زنجان و قزوين و جنوب گرگان ادامه می يابد. حضور سياه گوش در اين مناطق بر اساس مشاهدات تصادفی محيط بانان يا گزارشهای ثبت شده است؛ و تا به حال، کارشناسان (چه خارجی و چه ايرانی) مطالعات علمی و دقيقی روی اين گوشتخوار ايرانی انجام نداده اند. کارشناسان حيات وحش و مدير طرح بين المللی يوز ايرانی، درباره اطلاعات موجود در زمينه سياه گوش، می گويد: اين اطلاعات به صورت پراکنده و از راه گزارشهای مشکوک مردمی به دست آمده است و هيچ کار کارشناسی و علمی درباره مطالعات رفتاري و ژنتيکی و پراکندگی اين حيوان (که با گونه های مشابه خود در امريکای شمالی و اروپا متفاوت است) صورت نپذيرفته است و تنها به بررسي های مختصر روی پوست تاکسيدرمی شده اين گونه در يک يا 2 گنجینه (موزه) اکتفا شده است. انجام نشدن مطالعات تحقيقی و طرحهای پژوهشی درباره اين گونه در حالی ادامه مي يابد که زيستگاه اين حيوان - به سبب مديريت ناصحيح حفاظتی و پيشروی مناطق مسکونی و کشاورزی - در حال تخريب است؛ و طعمه های مناسب تغذيه آن نيز، به واسطه اين تخريبها و شکارهای بيرويه، کاهش يافته است؛ به طوری که پس از گذشت زمانی نه چندان دور، نام اين گونه نيز همانند ببر و شير ايرانی در فهرست حيوانات منقرض شده قرار خواهد گرفت، بدون اينکه حتی مطالعه ای روی آن صورت گرفته باشد !

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در پنجشنبه یکم فروردین 1392 و ساعت 0:5 قبل از ظهر |
ابتدا دو دايره متحدالمركز به شعاع 40 و 30 سانتي متر رسم كنيد . دايره خارجي را ستون 1 و دايره داخلي را ستون 2 نامگذاري كنيد . سپس هر دايره را مانند تصوير بالا به هشت قمست مساوي تقسيم و نامگذاري نمائيد دايره را در مسافت 38 متري طوري نصب نمائيد كه مركز دايره آن نسبت به تير انداز شيبي حدود 15 الي 20 درجه ايجاد كند و در مركز دايره قسمت سياهي ايجاد كنيد تا مركز آن در فاصله 38 متري جهت هدف گرفتن داراي وضوح با شد سپس از يك نوع فشنك كه از لحاظ نوع باروت و نوع ساچمه شارژ شده و حتي گلداني (ود) و پوكه يكسان باشند استفاده كنيد . توصيه مي شود از نوع ساچمه نمره 6 و حتي الامكان از فشنگ كارخانجات معتبر و استاندارد باشد . ضمنا روزي را براي آزمايش انتخاب نمائيد كه هوا معتدل باشد و داراي وزش شديد باد نباشد .

پس از شليك در فاصله ياد شده به سيبلتان تعداد ساچمه هايي كه در هر سمت از 16 قسمت دايره اصابت نموده را شمارش نمائيد و در جدول پائين يادداشت نمائيد بهتر است بوسيله يك ماژيك قرمز نقاط برخورد ساچمه ها را رنگ كنيد تا سيبل براي تست مجدد قابل استفاده باشد بهتر است براي تست چوك هر لوله حداقل دوبار به سيبل
شليك نمائيد و شمارش را يادداشت كنيد .

جمع ستون 1 را حساب نمائيد و در صد آن را نسبت به جمع كل ساچمه ها تعيين نمائيد و براي ستون 2 نيز به همين نحو عمل نمائيد . ضمنا فضا هاي خالي بين ساچمه ها را نيز به وسيله دايره روي سيبل مشخص نمائيد (اصطلاحا سوراخ هاي ايجاد شده) اگر تعداد سوراخهاي ايجاد شده بزرگ و زياد بود بهتر است از نمره ساچمه ديگري استفاده شود و آزمايش را مجداد تكرار نمائيد . حالا نتيجه را در جدول ها پياده كنيد .



(اعداد به صورت پيش فرض بوده و ربطي به سلاح شما ندارد )

طريقه عملكرد :

مثال :

ابتدا تعداد ساچمه ها را معين كنيد سپس تعداد ساچمه هاي اصابت كرده به دايره وسط را مشخص نمائيد و سپس تعداد ساچمه هاي اصابت كرده به دايره خارجي را مشخص كنيد و تعداد فضاي خاي را محاسبه نمائيد (استاندارد فضاي خالي 40 مي باشد) سپس اگر تعداد كل ساچمه ها را 253 عدد و تعداد كل ساچمه هاي برخورد كرده را 175 عدد بگيريد كه از پيش تعيين شده و استاندارد است .

تعداد كل
ساچمه هاي خودتان را كه به هدف اصابت كرده را بدست آورده و در 100 ضرب كنيد و بر 175 تقسيم كنيد تا در صد كل ساچمه هاي برخوردي به هدف را براي تفنگ خود بدست آوريد . همان عمل را براي تعداد ساچمه هاي برخوردي به دايره كوچك و بزرگ انجام مي دهيم البته بايد توجه داشت كه تعداد ساچمه ي از پيش فرض شده كه به هدف اصابت كرده ، براي براي دايره كوچك 100 عدد و براي دايره بزرگ 75 عدد است .

مثلا اگر تعداد ساچمه هاي اصابت كرده به هدف در دايره كوچك براي تفنگ شما 103 و در دايره بزرگ 60 باشد با يك نسبت مي توانيد درصد كارآمدي تفنگ خود را در هر دايره بدست آوريد به اين صورت كه ابتدا بايد ميزان ارزش تير تفنگ خود را به اين روش بدست آوريد . اگر 175 عدد ساچمه به دايره اصابت كند يعني يعني ارزش تفنگ 57 است پس اگر 163 عدد اصابت كند ارزش آن ميشود 09/53 . حال بايد تعداد ساچمه هاي برخوردي به هر دايره را به اين عدد (09/53) ضرب و بر 100 تقسيم تا در كارآمدي تفنگ در هر دايره بدست آيد .

يعني براي تفنگي كه در دايره ي وسط 103 ساچمه اصابت كرده مي شود :

68/54 = 100 ÷ 09/53 × 103

و براي دايره بزرگ

85/31 = 100 ÷ 09/53 × 60

حال اگر فضاهاي خالي را در تير شليك شده در دايره وسط كه ميزان كار امدي تفنگ را مشخص مي كند يعني 09/53 ضرب كنيم و بر 100 تقسيم كنيم تا درصد فضاهاي خالي بدست آيد .

23/21 = 100 ÷ 09/53 × 40

(درصد فضاي خالي)

و حالا اگر 23/21 ميزان فضاي خالي روي هدف را از 100 كم كنيم ميزان كار آمدي تفنگ در كل هدف بدست مي آيد .


77/78 = 23/21 – 100

(درصد چوك لوله)


اگر
تفنگ شما دولول است براي لول ديگر نيز آزمايش را تكرار كنيد .

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در سه شنبه پنجم دی 1391 و ساعت 9:20 بعد از ظهر |

 


 
 

سلام

خیلی وقته نه سفر درست و حسابی رفتم نه عکاسی خوب کردم. که البته فکر کنم تا بعد از اردیبهشت هم نتونم عکاسی کنم. اما امیدوارم که یک سفر خوب بتونم برم .

یادش بخیر عکس این روباه رو سال پیش در حالی که با دوست عزیزم فرشاد اسکندری میخواستیم بریم تالاب بند علی خان و راه رو اشتباه رفتیم گرفتم. جای جالبی رفتیم همین موقع ها بود فکر کنم. یادش بخیر.

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در چهارشنبه بیست و دوم آذر 1391 و ساعت 0:25 قبل از ظهر |

عقاب

یکی از بزرگ‌ترین و نیرومندترین پرندگان جهان است. عقابها منظری مغرور و ترسناک و قدرت شکارگری بسیار دارند. برخی از عقابها حین پرواز شکار خود را صید می‌کنند. عقاب طلائی را گاه سلطان پرندگان گفته‌اند. عقابها سخت از خطر، مخصوصاً انسان گریزان هستند وبندرت به آدمی حمله می‌کنند. عقاب توانائی بلند کردن یک آدم کوچک اندام را دارد.

عقاب

عقاب معمولاً از ۷۶ تا ۸۹ سانتی متر از نوک منقار تا انتهای دم طول، و از ۳ تا ۶ کیلوگرم جرم و بال‌هایش حدود دو متر بلندی دارد.

سر عقاب بزرگ و پوشیده از پر است. چشمانی درشت دارد که هریک از آن‌ها در یک طرف سرش قرار دارد. از قدرت بینائی فراوان بهره‌مند می‌باشد. عقاب‌ها می‌توانند از فراز آسمانها شکار خود را ببینند واز نقاط بلند همچون صاعقه بر سر شکار نگون بخت فرود آیند. منقار نیرومند وتندی دارند. منقار عقاب طلائی به پنج سانتی متر می‌رسد. برخی از عقابها منقاری بزرگ‌تر دارند.

رنگ و بال و طول و شکل عقابها از منطقه تا منطقهٔ دیگر اختلاف دارد به طوری‌که در عقابهای آسیائی و اوروپائی وآمریکائی تفاوت آن نمایان است. عقابها پاهایی نیرومند و به رنگ زرد و روشن دارند. عقابها برای درهم شکستن شکار خود از منقار و چنگال پاهای خود استفاده می‌کنند. پاهای عقاب طلائی پوشیده از پر (ریش) است، اما قسمت پائین پاها بدون پر می‌باشد.

محل زندگی

عقابها در علفزار و جنگل‌های زمین‌های پست و بر فراز کوه‌های بلند و ناهموار و در نقاط دوردست و تقریباً دست نخورده توسط انسان زندگی می‌کنند.

با پرها و بالهای بلند، عقاب می‌تواند به آسانی پرواز وشکار خود را از زمین بلند کند. عقاب گاه، با بالهای خود به شکار ضربه می‌زند. اما نمی‌تواند با بال‌هایش بجنگد. عقاب هنگام جنگ از منقار و پاهای نیرومند خود استفاده می‌کند، بیشتر عقابها قهوه‌ای رنگ و یا سیاه رنگ هستند. جوجه عقابها تا سن بلوغ خود که چهار سال طول می کشد پر و بال کامل ندارند.

سّن عقاب

عقابها معمولاً از ۲۵ تا ۳۵ سال تقریباً عمر می‌کنند، البته گاه تا ۴۵ سال و حتی بیشتر هم عمر کرده‌اند. قلمرو عقاب از پنجاه تا ۱۷۰ کیلومتر مربع پیش بینی کرده‌اند. آشیانه عقاب‌ها بیشتر بر فراز بلندی‌ها، بالای درختان بلند و شکاف صخره‌ها و کوه‌های مرتفع و پرتگاه‌ها می‌باشد.

نماد عقاب در ملل مختلف

روی کت نیروهای نظامی آلبانی یک عقاب سیاه دو سر وجود دارد.

بر روی لباس نظامی نیروهای ارمنستان یک عقاب و شیر طلایی وجود دارد.

روی لباس نظامی نیروهای اتریش یک عقاب سیاه وجود دارد.

روی کت نیروهای نظامی مصر یک عقاب طلایی که به سمت چ‍پ نگاه می‌کند وجود دارد

همچنین روی لباس فرم نظامی بسیاری از کشورها از جمله مکزیک,اردن,عراق,اندونزی,نیجریه,نیروی هوایی پاکستان,فیلیپین,پاناما ,روسیه,رومانی,صربستان,سوریه نیز عقاب وجود دارد.

عقاب دوسر نماد امپراتوری بیزانس بود.

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در یکشنبه پانزدهم مرداد 1391 و ساعت 12:45 بعد از ظهر |
باسلام خدمت اقای فهیمی عزیز و دوستانی که گرفتار این جور کالیبر ۴۱۰و۲۰و۱۶هستند اینا کالیبر های بسیار خوبی هستند برای شکار اما مشکل ساخت فشنگ و کمبود فشنگ در ایران رو دارن

برای مشکل شما چند راه حل وجود داره

۱. بفروشین شو و یه کالیبر ۱۲ بخرین

۲. تو نقاط مرزی ایران فشنگای خارجی در هر کالیبر یافت میشه

۳. پرکردن فشنگ رو از افراد (حرفه ای )یاد بگیرین وبرای تفنگ خودتون فشنگ پر کنین

چون باروت وچاشنی و ساچمه در اسلحه فروشیها یافت میشه

وابزار ساخت فشنگ چاشنی کش و باد گیر و سرجمع کن هم در هر کالیبری در بازار موجوده

برای ساخت فشنگ دقت زیادی کنید چون شوچی بردار نیست

اول تحقیق و یا مطالعه کنید در موردش و کمک از افرا کاملا (حرفه ای )

 

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در یکشنبه بیست و پنجم تیر 1391 و ساعت 4:54 قبل از ظهر |

بَحری

نوعی شاهین بزرگ و از پرندگان شکاری مقیم هر ۵ قارهٔ جهان است.

سطح پشتی بحری خاکستری مایل به سربی، سطح زیرین بدنش سفید با خطوط باریک سیاه و سرش سیاه‌رنگ است. بحری با سرعت ۳۲۰ کیلومتر در ثانیه سریع‌ترین حیوان کره زمین است. این شاهین جثه‌ای بزرگ به اندازهٔ کلاغ دارد. طول بدنش ۳۴ تا ۵۸ سانتی‌متر و طول بال‌های باز آن ۸۰ تا ۱۲۰ سانتی‌متر است. ۱۷ تا ۱۹ زیرگونه از بحری شناسایی شده‌است و اختلاف نظر زیادی بین متخصصان در مورد وضعیت شاهین (Falco pelegrinoides) وجود دارد، برخی آن را زیرگونهٔ بحری و برخی دیگر وی را یک گونهٔ مستقل می‌دانند.

بحری

جمعیت بحری‌ها در دهه‌های ۱۹۵۰، ۶۰ و ۷۰ میلادی بر اثر استفاده از ددت به‌شدت کاهش یافته و این پرنده در معرض خطر انقراض قرار گرفت. اما با توقف مصرف د.د.ت و تکثیر در اسارت، نسل این پرنده در بسیاری از مناطق احیا شد. هم‌اکنون تقریباً در تمامی شهرهای ایالات متحده حداقل یک جفت بحری حضور دارد، کشوری که جمعیت بحری آن در دههٔ ۱۹۷۰ در آستانه انقراض قرار داشت. وجود ساختمان‌های بلند و پرندگان فراوان در شهرها موجب شده تا بسیاری از بحری‌ها به زندگی در محیط‌های شهری روی بیاورند.


+ نوشته شده توسط Bablee swagger در سه شنبه بیست و دوم فروردین 1391 و ساعت 12:55 بعد از ظهر |

شاهین

روزگاری در سراسر دنیا می‌زیست. اما امروزه به شدت کمیاب شده ودر بعضی جاها دیده می‌شود. احتمالاً معدودی از پرندگان می‌توانند تندتر از شاهین‌ها پرواز نمایند. گاه سرعتش هنگام شکار به ۲۹۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. طول آن به ۴۶ سانتیمتر می‌رسد. بالهای گسترده اش به ۱۰۹ سانتیمتر می‌رسد. شاهین‌ها به پرندگان به اندازه خود وگاه بزرگ‌تر از خود نیز حمله می‌کنند، بسیاری از پرندگان را می‌کشند. در فرهنگ معین آمده است که برخی خلبانان از حمله شاهین به هواپیما گزارش کرده اند و این نشان دهنده جسارت شگفت این پرنده است.

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در سه شنبه هشتم فروردین 1391 و ساعت 12:50 بعد از ظهر |

1. عقاب تاجدار آفریقایی (African Crowned Eagle)


این پرنده که در جنگل های بارانی و استوایی آفریقا یافت میشود، 90 سانتیمتر قد و 2 متر طول بال دارد. این عقاب ها که به شکار کردن طعمه هایی با وزن سنگین تر از 35 کیلوگرم معروف هستند به اسم «پلنگ آسمان» شهرت یافته اند. بهترین سلاح این نابودگران بزرگ، پنجه های فوق العاده قدرتمند آنهاست که به راحتی استخوان های میمون را که غذای مطلوبی برای آنها به شمار میرود خرد میکند و حتی گاهی دست میمون ها را ازجا میکند ! حتی بزرگترین و خطرناکترین میمون آفریقا که «ماندریل» نام دارد نیز ازحمله این عقاب های قدرتمند در امان نیستند و هر از گاهی طعمه ی آنان میشوند.

از دیگر طعمه های مورد علاقه ی عقاب های تاجدار میتوان به هیراکس ها (hyraxes)(حیوان بزرگ از خانواده جوندگان و شبیه خوکچه) و همینطور پرندگان بومی گینه و آگوانتیبوس ها (agwantibos) و حتی آنتیلوپ ها اشاره کرد. در دوران ماقبل تاریخ،عقاب های تاجدار به میمون غول پیکر (australopithecine ancestors) نیز حمله میکردند و اثرات چنگال آنان بر روی فسیلهای بدن این جانوران یافت شده است.

حتی هم اکنون نیز این عقاب ها به انسان های ریزجثه به چشم طعمه نگاه میکنند.در کشور زامبیا بارها اجساد کودکان را از آشیانه این پرنده خارج کرده اند. حتی اخیرایکی از عقاب های تاجدار به پسری 7 ساله در یک مدرسه حمله کرد و آسیب جدی به سر و سینه پسر وارد کرد و سرانجام پس از اینکه تلاش هیچ یک از اطرافیان نتوانست عقاب مذکور رافراری دهد در نهایت با شلیک یک گلوله به وسیله مدیر مدرسه عقاب از پا در آمد. تحقیقات اخیر نشان داده است که خصلت دفاع از آشیانه در عقاب های تاجدار، باعث میشود که در هنگام حمله انسان یا جانداری دیگر، به شدت بر میزان تهاجم این پرنده افزوده شود.

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در یکشنبه بیست و هشتم اسفند 1390 و ساعت 12:32 بعد از ظهر |
.عقاب دریایی استلر (Steller’s Sea Eagle)


این گونه به عنوان بزرگترین گونه از خویشاوندان عقاب های طاس آمریکایی شناخته میشود که در روسیه و ژاپن زندگی میکند. تغذیه این پرنده غالبا از ماهیان استاما گاهی به قوها و مرغ های ماهی خوار نیز حمله میکند (که هرکدام از آنها طعمه های خطرناکی به شمار میروند!) و حتی بسته به موقعیت به فک های جوان نیز حمله ور میشود.همچنین این پرنده تا حدی لاشه خوار است و میتواند با خوردن گوشت حیوانات مرده هم شکم خود را سیر کند. خوشبختانه این عقاب هرگز به انسان به چشم طعمه نگاه نمیکند.

عقاب های استلر در واقع سنگین ترین عقاب های جهان هستند زیرا 9 کیلوگرم وزن دارد و پهنای بال های آنها به 2.5 متر میرسد. این عقاب ها همچنین دارای بزرگترین و قویترین منقار در میان عقاب ها هستند. متاسفانه بعضی افراد از خصوصیت مردارخواری این پرنده سو استفاده کرده و با مسموم کردن این حیوان باعث کاهش جمعیت این پرنده ی زیبا شده اند و همین باعث شده که نام این عقاب در فهرست حیوانات در معرض انقراض قرارگیرد.

 

+ نوشته شده توسط Bablee swagger در دوشنبه پانزدهم اسفند 1390 و ساعت 12:37 بعد از ظهر |


Powered By
BLOGFA.COM